Vejledning i opsætning af Multi Factor Authentication på Android

Øg sikkerheden på din Microsoft 365 konto med et ekstra sikkerhedslag i form af MFA (Multi Factor Authentication), på dansk bedre kendt som to-faktor godkendelse.

Dette gør, at alle logins til din e-mail, og andre Microsoft 365 produkter, vil blive mødt af et ekstra sikkerhedstjek udenfor kontoret, på samme måde som når du logger på din netbank, og skal godkende, at det er dig der logger ind vha. MitID/NemID appen.

1)  Start med at søge efter og installere ”Microsoft Authenticator” appen fra Play Butik.
Derefter kan du lægge mobilen fra dig, og gå videre på din computer.

2)  På din computer skal du nu logge ind på hjemmesiden https://aka.ms/mfasetup

med din Microsoft 365 konto, altså din arbejdsmail

Indtast din e-mailadresse og klik ”Næste”

Indtast din adgangskode og klik ”Log på”

3)  Klik ”Næste”

4)  Du har allerede hentet appen, så klik ”Næste”

5)  Klik ”Næste”

6) Du får nu vist en QR-kode – find din mobil frem igen

7)  Åbn Authenticator appen på din smartphone, og tryk ”Accepter” for at godkende vilkårene

8)  Tryk ”Scan en QR-kode”

9)  Du skal give kameraet lov til at blive brugt igennem Authenticator appen – tryk ”Mens du bruger appen”

10)  Peg kameraet op foran QR-koden på din computerskærm, appen vil automatisk skanne QR-koden, og din Microsoft 365 konto bliver nu tilføjet til Authenticator appen.

11)  Gå tilbage til computeren og klik ”Næste”

12)  Du får nu vist et tal på pc’en, som du skal indtaste i Authenticator-appen efterfulgt af ”Ja” for at bekræfte, at det er dig der logger på Microsoft 365:

13)  Microsoft kan nu se, at du har godkendt login’et i din Authenticator app.
Klik ”Næste”

14)  Microsoft vil gerne kunne sende dig en sms-kode i tilfælde af, at du ikke har adgang til Authenticator appen. Vælg ”Danmark” i drop-down menuen, indtast  dit mobilnummer og klik ”Næste”

15)  Indtast den seks-cifrede kode og klik ”Næste”

16)  Indtast den seks-cifrede kode og klik ”Næste”

17)  Du har nu sat MFA op på din Microsoft365 konto – klik ”Udført” og du kan nu lukke browseren