Sådan optager du dit møde i Teams

Del indlæg

Del på email
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Jeg viI i dette indlæg vise dig hvordan du optager dit Teams møde, hvor du finder optagelsen bagefter, hvordan du downloader videoen og til sidst hvordan du deler videoen med andre med Microsoft Stream. 

  

Hvorfor optage et Teammøde? 

Alt efter hvilket Tems møde du holder, kan der være mange grunde til at optage sit møde. Det kan f.eks. være en af følgende: 

  • Hvis du nu ikke havde mulighed for at deltage i mødet til det sluttede og ikke vil gå glip af den sidste del af mødet. 
  • Hvis der er nogen af dine kollegaer eller venner som ikke kunne deltage i mødet, men de kunne have glæde af mødet, så kan du nemt dele optagelsen, så de også kan deltage i hele mødet. 
  • Du har holdt et salgs møde som du gerne vil bruge så andre kan se det online og bruge det som f.eks. salgstræning. 
  • Jeg vil også vise dig hvordan du deler et møde du har optaget med andre af dine kollegaer med Microsoft Stream, som er en del af dit abonnement i Office 365 og Microsoft 365. 

 
dan kommer du i gang med at optage dit møde 

Først skal du have et Teams møde som du skal starte. Når alle deltagere er på plads i mødet, skal du gøre følgende for at starte optagelsen. Husk lige at gøre alle på mødet opmærksom på at du optager mødet og at de giver deres OK til det (Der kommer dog en besked til alle der er på mødet om at du optager, men spørg alligevel for en god ordens skyld ?) 

  • Klik først på de tre prikker, som du finder i menuen Team under flere handlinger. 

  • Vælg derefter <Start optagelse>. 

  • Microsoft Teams begynder at optage 

Du kan se på indikatoren (den røde cirkel) at den optager og hvor lang optagelsen er. Allr deltagere får også en besked om at Du optager… og alle har mulighed for at Afvise at du optager og du vil få besked herom.  

For at stoppe optagelsen 

  • Hvis du vil afslutte optagelsen af mødet, kan du klikke på de samme <tre prikker> og vælge <stop optagelse.> 

  • Klik og Stop optagelse, at du vil stoppe her sådan 

  • Optagelsen stopper også hvis mødes lukkes ned når det er slut.  

Du kan nu se i chatten at Optagelsen er stoppet og videoen er ved at blive gemt i Microsoft Stream 

 

Optagelsen kan findes i chatten 

Når optagelsen er klar, er den uploadet og klar til at blive afspillet. Du vil se denne besked i chatten når den er klar: 

Der kommer også en mail i din indbakke som informerer dig om at optagelsen er klar til at blive set 

  

Sådan afspilles optagelsen i Teams

Du kan afspille den optagede video direkte igennem Teams ved at klikke på videoen der er i chatten fra det møde du deltog i. Så starter videoen så du kan se den igen og igen, spole og pause når du ønsker det 

 

Se optagelsen i Microsoft Stream 

Så kommer der lige en “ny” tjeneste ind i billedet og navnet er Microsoft Stream. Stream er der hvor dine optagelser i Teams bliver gemt og linket til den video er kommet i en mail til dig.  

Du bliver nu sendt videre til Microsoft Stream hvor du nu kan se videoen i din browser. 

  

Muligheder for at dele og hente optagelsen 

Når du er logget ind i Microsoft Stream, er der et par muligheder som jeg vil fortælle om her til sidst.  

Du har mulighed for at dele optagelsen med andre i din virksomhed som du føler kunne have gavn af at se mødet.  

Det er (desværre) pt. Ikke muligt at dele en video med eksterne brugere. Du kan kun dele den med andre i din virksomhed. Men så har du muligheden for at downloade videoen og se den fra din computer sammen med andre der kunne være interesseret i at se mødet 

Tryk på de ‘tre prikker” under videoen i Microsoft Stream og vælg Download video. Videoen vil blive hentet ned og ligger i din Overførsler mappe hvor du så kan se den når det passer dig. 

Jeg håber at dette indlæg har givet dig et indblik i muligheden med at optage et møde i Teams og hvordan du så kan bruge denne optagelsen efterfølgende. 

Kom godt i gang med Teams!

Microsoft Teams er blevet utrolig populær. Og som du måske allerede har fundet ud af, så er det ikke kun online møder som Teams kan bruges til – men der er meget mere. Så hvor starter du?

Vil du have hjælp til at komme rigtigt i gang med Microsoft Teams eller begynde at bruge Teams mere i din virksomhed?

Tag fat i mig og så kan vi planlægge et forløb.

  

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini

SENESTE INDLÆG

Andre gode indlæg ...

Beskyt dig selv mod phishing

Beskyt dig selv mod phishing Phishing (engelsk, udtales “fishing”) er et angreb, som forsøger at stjæle dine penge eller din identitet ved at få

Hvorfor er der forskel i prisen?

Hvad får omkostningerne til at stige ved en installation af Microsoft 365 Business Premium? Har du nogensinde spekuleret på hvorfor omkostningerne til installationen af

Hvad er Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) ?

Intune er skruet sammen til at gøre administrationen af den moderne arbejdsplads enkel og sørge for at din digital transformation bliver nemmere. Skab det mest produktive Microsoft 365-miljø, som brugere kan bruge