Sådan sikkerhedskopierer du dokumenter, billeder og skrivebord i Windows 10 GRATIS

Del indlæg

Del på email
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Sikkerhedskopier automatisk med Microsoft OneDrive og Windows 10 

Dette tip viser dig, hvordan du opretter automatisk sikkerhedskopi af dine billeder, dokumenter og skrivebord i Windows 10 til skyen ved hjælp af Microsoft OneDrive i Office 365. 

  

Opret regel, der kopierer filer 

OneDrive for Business, som er Microsofts cloud-lagringstjeneste i Office 365, har en funktion, som du nemt kan aktivere som automatisk at tage backup af standardmapper i Windows 10.  

Hvis du aktiverer denne mulighed, mister du ikke vigtige billeder og dokumenter, når uventede ting, som du ikke forventede, skulle ske. Og det er let at aktivere det på din computer. 

 

Sikkerhedskopier standardmapper i Windows 

Her er de mapper som du beskytter. 

  • Skrivebord 
  • Billeder  
  • Dokumenter. 

Disse mapper bruges ofte til at uploade fotos fra dit kamera eller mobiltelefon. Eller du har en masse dokumenter liggende på dit skrivebord eller i din dokumentmappe. Nu har du muligheden for nemt at tage backup af indholdet i disse mapper GRATIS. 

Sådan gør du 

Flyt musen over OneDrive-ikonet for at tage sikkerhedskopi af data i disse mapper og kopiere dem ud i skyen. 

Du skal nu højreklikke på ikonet og vælge <indstillinger> 

 

Vælg   <Sikkerhedskopi> og <Administrer sikkerhedskopi> som på illustrationen herunder. 

 

Sådan aktiveres sikkerhedskopien 
Inde i sikkerhedskopivinduet kan du markere alle tre mapper, hvis pc’en ikke allerede har gjort det for dig. 

For at starte sikkerhedskopien skal du vælge <Start sikkerhedskopiering>
 

Sikkerhedskopi er klar 

Nu skal du vente til sikkerhedskopien af mapperne er klar. Her kan du se, at mapperne nu har et grønt flueben, og det betyder at de nu er kopieret ud i skyen og dy har aktiveret automatisk sikkerhedskopi – som kan hentes tilbage i tilfælde af noget sker med din computer.
 

Du skal dog huske at dette IKKE er en backup, men en sikkerhedskopi som du har liggende i tilfælde af din computer f.eks. går ned og ikke kan starte op igen. Når du logger på OneDrive på den nye computer, kommer dine data retur automatisk igen.

Hvis du vil tage en snak om sikkerhedskopieringen eller om backup ( se mere her omkring backup > Backup ) så ring eller skriv til mig 🙂

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini  

 

SENESTE INDLÆG

Andre gode indlæg ...

Beskyt dig selv mod phishing

Beskyt dig selv mod phishing Phishing (engelsk, udtales “fishing”) er et angreb, som forsøger at stjæle dine penge eller din identitet ved at få

Hvorfor er der forskel i prisen?

Hvad får omkostningerne til at stige ved en installation af Microsoft 365 Business Premium? Har du nogensinde spekuleret på hvorfor omkostningerne til installationen af

Hvad er Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) ?

Intune er skruet sammen til at gøre administrationen af den moderne arbejdsplads enkel og sørge for at din digital transformation bliver nemmere. Skab det mest produktive Microsoft 365-miljø, som brugere kan bruge