Sådan redigerer du et PDF dokument GRATIS

Del indlæg

Del på email
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Jeg ved ikke med dig, men det kan være lidt irriterende, at man lige har et PDF dokument, som man skal rette i eller lige sætte en underskrift på. Og så skal man bruge et program til det, som enten koster en lille bondegård eller der kommer et vandmærke i dit dokument, når du gemmer det – æv.

Men heldigvis er der et par super nemme måder til at få rettet dit PDF dokument, uden at det skal koste dig noget ekstra!

Udgangspunktet for hvad der ville virker for mig, var disse 3 kriterier:

  1. Det skulle være gratis eller jeg skulle kunne bruge et program jeg allerede havde installeret
  2. Ikke noget med vandmærker og skjulte udgifter.
  3. Og selvfølgelig skal jeg kunne redigere og indsætte f.eks. en underskrift

Jeg vil her give dig 2 eksempler på, hvad der virker for mig 😊

Mulighed 1: Microsoft Word

Nu er jeg jo storforbruger af Microsoft’ produkter og herunder bruger jeg også Word. Og det viser sig, at Word er blevet super god til at redigerer i PDF dokumenter. Og her vil jeg vise dig hvordan det kan gøres. (Jeg ved godt at Word IKKE er gratis, men det er primobolan et program, som de fleste af os allerede har på vores computer og derfor kan man lige så godt bruge det 😊)

Her har jeg et PDF dokument, som jeg gerne vil rette noget tekst og lidt billeder i. Jeg har åbnet det i min PDF viewer, hvor jeg jo desværre ikke kan redigere noget som helst.

 

Start med at åbne Microsoft Word –

Ma ci sono molti vantaggi nell’ottenere un integratore. sustanon può sintesi proteica e massimizzare le prestazioni fisiche.

så du ser Word start siden.

 

Her har jeg så mit PDF dokument på mit Skrivebord, som jeg nu hiver over i Word start siden.

 

Når du hiver PDF filen over i Word, kommer der lige en ”advarsel” om at der kan være problemer med f.eks. konvertering af grafik i den PDF som skal konverteres – men det er indtil videre ikke noget der har vist sig at være et problem for mig, så tryk bare Vis ikke denne meddelelse igen og derefter OK.

 

Nu åbner min PDF fil som et Word dokument som jeg kan redigere i. Og det ser super fint ud og er magen til mit originale PDF dokument.

Jeg vil nu foretage mine ændringer i dokumentet, hvilket er at jeg skal fjerne et billede og tilføje noget tekst.

Nu er jeg så færdig med at rette mit dokument. Husk at det er et helt almindeligt Word dokument, hvor du kan benytte alle de mange muligheder som det giver. Tekstformater, billeder, tabeller, det hele kan redigeres i dette dokument.

Men nu har jeg mig Word dokument som jeg jo gerne skal have tilbage som et PDF dokument, da jeg skal sende det til en kunde, der skal have MFA på deres konti.

I Word skal du trykke på Filer og derefter Eksportér. Her kan du se at jeg kan vælge Opret PDF, som jeg gerne vil, og så trykker jeg på knappen Opret PDF. Jeg vil så lige tilføje Word i filnavnet på min nye PDF og trykker så på Publicer.

Og wupti – så er PDF dokumentet gemt på din computer.

Og her har jeg åbnet mit nye PDF dokument i min PDF viewer og det ser bare super fint ud 😊

 

Mulighed 2: Sejda PDF editor

Her vil jeg vise dig hvordan du kan redigere et PDF dokument online i din browser gratis. Her er min favorit helt klar Sejda.com’s PDF editor ( https://www.sejda.com/pdf-editor ). Deres gratis version opfylder helt klart de flestes behov, men der er lige et par grænser du skal være opmærksom på.

Du kan max konvertere op til 200 sider eller dokument størrelse på 50MB og du kan ”kun” konvertere 3 dokumenter i timen.

Disse restriktioner har indtil videre ikke været noget problem for mig, men det er noget som du skal være opmærksom på.

For at komme i gang, skal du blot hive dit PDF dokument ind på Sejda’ hjemmeside.

Her kan jeg så se mit PDF dokument som jeg gerne vil redigere i – tilføje noget tekst og fjerne et billede

Når jeg har foretaget mine rettelser, trykker jeg på Apply changes i bunden af browseren

Så går systemet i gang med at konvertere min PDF med mine ændringer og når den er klar, så kan se se og hente min nye PDF

Her er min nye PDF som jeg kan kigge igennem og se mine ændringer.

Og nu kan jeg så hente PDF filen frem i min PDF viewer og se at den har mine ændringer

Disse to muligheder er dem som jeg bruger i min hverdag og med dem får jeg løst mit behov for at redigere i PDF dokumenter. Jeg håber at det også er noget som du kan bruge i din hverdag 😉

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini

SENESTE INDLÆG

Andre gode indlæg ...

Beskyt dig selv mod phishing

Beskyt dig selv mod phishing Phishing (engelsk, udtales “fishing”) er et angreb, som forsøger at stjæle dine penge eller din identitet ved at få

Hvorfor er der forskel i prisen?

Hvad får omkostningerne til at stige ved en installation af Microsoft 365 Business Premium? Har du nogensinde spekuleret på hvorfor omkostningerne til installationen af

Hvad er Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) ?

Intune er skruet sammen til at gøre administrationen af den moderne arbejdsplads enkel og sørge for at din digital transformation bliver nemmere. Skab det mest produktive Microsoft 365-miljø, som brugere kan bruge