Sådan oprettes spørgeskemaer i Teams-kanaler og chat

Del indlæg

Del på email
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

I dette indlæg vil du se, hvordan du opretter en spørgeundersøgelse i en kanal eller chat i Microsoft Teams. Jeg vil beskrive hvordan du supernemt kan oprette en afstemning, en quiz, feedback eller spørgeundersøgelse i Teams.

 

Undersøgelser og feedback i Teams

Kunne du tænke dig at få svar på enkelte spørgsmål, når du er i en gruppe-chat? Eller du vil gerne have feedback fra hele dit team på noget som måske undrer dig?

I dette indlæg vil jeg vise dig at det er nemt at oprette en afstemning, få feedback, stille spørgsmål eller oprette en sjov lille quiz til pausen på en chat eller kanal i Microsoft Teams.

Det betyder at du f.eks. kan sende en spørgeundersøgelse ud i en Teams-kanal og få resultatet eller feedback tilbage direkte i chat-ruden. Det vil da være nyttigt, ikk’?

 

En god og enkel måde at få mere information på 

Mulighederne er mange når du skal indhente informationer. Skal du bruge dit teams input til nye produkter eller skal I i gang med en ny marketing kampagne som du skal have input til et udkast på?

Eller måske savner du feedback på et færdigt projekt som dit team har været en del af? Eller til at få feedback fra en kunde?

Husk også at du kan lægge din undersøgelse ud i en simpel chat i Microsoft Teams. Det er enkelt og kræver kun nogle få klik.

 

Sådan gør du det!

Du kan starte med at åbne din Teams-klient.

Derefter skal du vælge den kanal i Teams, hvor du vil tilføje et spørgsmål.

I mit eksempel vælger jeg min kanal og derefter skal du trykke på Ny samtale

  

Næste skridt

Vi skal bruge Forms funktionen og den finder du ved at trykke på de 3 prikker

Klik på de 3 prikker og vælg derefter Forms i den menu der kommer frem, og så er du faktisk snart klar 😊

 

Sådan opretter du spørgsmålet i Microsoft Teams

Det er så nu at du skal komme med noget relevant som du vil spørge de andre om. Og du skal starte med at skrive dit spørgsmål i den øverste linje.

Og så skal du skrive dine svarmuligheder.

 

Du kan oprette flere svarmuligheder i din undersøgelse

Som udgangspunkt er der 2 svarmuligheder. Men du kan selvfølgelig vælge at der skal være flere svar til dit spørgsmål. Tryk blot på Tilføj indstillinger og så kommer der en ny svarlinje frem.

Skulle du fortryde det ekstra svar, så kan du bare trykke på skraldespanden og så forsvinder linjen igen.

Til sidst kan du vælge om det skal være muligt at vælge flere svar end kun ét svar. Hvis det skal være muligt, skal du vælge Flere valgmuligheder

 

Nu er du næsten klar!

Når du er tilfreds med spørgsmålet og med svarmulighederne, så skal du klikke på Gem nederst på siden.

 

Tjek det hele før du aktiverer spørgeskemaet

Før du sender spørgeskemaet ud på Teams kanalen, får du muligheden for at tjekke at alt er i orden med en forhåndsvisning.

Hvis der er noget som der skal rettes, skal du trykke på Rediger og rette det du ønsker. Hvis du er tilfreds med det du ser, skal du trykke på Send og så bare vente på at der er nogen der svarer 😊

 

Sådan svarer du i det spørgeskema, du har oprettet

Du kan nu se at dit spørgeskema er kommet ud i Teams kanalen og er klar til at der kommer nogle svar fra medlemmerne af kanalen.

Det er meget simpelt at svare på spørgsmålet. Du skal blot vælge dit svar og trykke på Indsend stemme. Det er så simpelt.

  

Sådan ser du resultatet af undersøgelsen

Da du sendte dit spørgeskema ud på kanalen, kom der en sektion hvis du hele tiden kan se resultatet af svarene. Og det er i realtime du ser resultatet – så snart der er et team medlem der svarer, kan du se det i resultatet.

Husk at der ikke kan fuskes med stemmerne, så du kan ikke gøre som Trump og kræve en om-tælling 😉

 

Sådan ser spørgeskemaet ud i chatvinduet i Teams

Nu har du fået vist hvordan man opretter et spørgeskema i en Teams kanal og her vil jeg vise dig hvordan man indsætter et spørgeskema i en Teams chat.

Det er næsten samme fremgangsmåde du skal igennem. Du skal starte med at starte en ny chat eller åbne en eksisterende chat.

Under feltet Skriv en ny besked vil der være et ikon til Forms

 

 Sådan opretter du Forms-appen i Microsoft Teams-chat’en

Hvis du ikke har Forms-appen i din menulinje, skal du tilføje den. Dette er heldigvis også nemt og hurtigt at få lagt ind. Start med at trykke på de 3 prikker og i det vindue der kommer frem skal du skrive Forms. Så foreslår den Froms-appen som du skal klikke på og så er du næsten klar til at aktivere dit spørgeskema.

 

Tilføj spørgeskemaet til Teams chat’en

Nu kan du så skrive dit spørgsmål og de svarmuligheder som team-medlemmerne skal kunne svare.

Det er ligesom du gjorde i den første del af mit indlæg og når du er klar skal du trykke på Gem

Så kommer forhåndsvisningen frem hvor du lige skal tjekke det hele igennem for stavefejl og andet der ikke skulle være korrekt. Og når du er klar, skal du trykke på Send og så bliver spørgeskemaet lagt ud i chatten. Nemt ikk’ 😊

 

Sådan ser den færdige undersøgelse ud

Her er så det færdige resultat når du har lagt spørgeskemaet ud hvor du også kan se resultatet af de svar der kommer ind

 

Nyttige indlæg

Her er et par andre nyttige indlæg som måske kunne have interesse – jeg syntes i hvert fald at du skal kigge dem igennem 🙂

Sådan bruger du MØD NU i Teams
Sådan får du din egen baggrund i Teams
Sådan bruges SPOTLIGHT i Microsoft Teams
Sådan optager du dit møde i Teams
Sådan aktiveres NY MØDEOPLEVELSE i Teams

 

Kom godt i gang med Teams! 

Microsoft Teams er jo utrolig populær. Og som du måske allerede har fundet ud af, så er det ikke kun online møder som Teams kan bruges til – men der er meget mere. Så hvor starter du? 

Vil du have hjælp til at komme rigtigt i gang med Microsoft Teams eller begynde at bruge Teams mere i din virksomhed? 

Tag fat i mig, så kan vi planlægge et forløb. 

 

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini

SENESTE INDLÆG

Andre gode indlæg ...

Beskyt dig selv mod phishing

Beskyt dig selv mod phishing Phishing (engelsk, udtales “fishing”) er et angreb, som forsøger at stjæle dine penge eller din identitet ved at få

Hvorfor er der forskel i prisen?

Hvad får omkostningerne til at stige ved en installation af Microsoft 365 Business Premium? Har du nogensinde spekuleret på hvorfor omkostningerne til installationen af

Hvad er Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) ?

Intune er skruet sammen til at gøre administrationen af den moderne arbejdsplads enkel og sørge for at din digital transformation bliver nemmere. Skab det mest produktive Microsoft 365-miljø, som brugere kan bruge