Sådan gennemskuer du spam emails

Del indlæg

Del på email
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Spam emails

Spam emails kan nu om dage være ret svære at spotte, da de ofte kan ligne helt ærlige emails med en ærlig besked til dig. Afsendernavnet og afsenders emailadresse kan se rigtig nok ud (dog ser de oftest meget underlige ud, hvorfor du allerede her kan se det er spam).

Men der er en anden måde hvorpå du nemt kan spotte om der er tale om spam eller ej.

Et godt eksempel kunne være dette:

Nedestående email kunne man nemt tro var reel nok med hensyn til afsendernavnet og emailadressen (dog ikke på email signaturen), og Microsoft beder dig om at klikke på et link, som tilsyneladende ser helt okay ud.

Men er det nu også det? Prøv at holde musen hen over linket uden at klikke, og du kan nu se den fulde adresse linket tager dig hen til. Ser det ud til at have noget at gøre med Microsoft?

Du kan altid bruge dette trick hvis du er i tvivl om det er en spam mail eller ej.

 


 

Husk at du som udgangspunkt altid kan åbne en email, det er der ikke noget skadeligt ved. Det er straks mere problematisk hvis du klikker på et link eller downloader en vedhæftet fil.

 

Her er et par gode links til andre relevante sider som du skal være opmærksom på, som beskriver hvad du skal være opmærksom på for at mindste risikoen for elektroniske trusler:

Undgå Cryptolocker på din maskine
Sådan afsløres online svindel
Sådan gennemskuer du spam emails
5 sikre sommer tips

 

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini

Martin Kumini

Martin Kumini

SENESTE INDLÆG

Andre gode indlæg ...

Beskyt dig selv mod phishing

Beskyt dig selv mod phishing Phishing (engelsk, udtales “fishing”) er et angreb, som forsøger at stjæle dine penge eller din identitet ved at få

Hvorfor er der forskel i prisen?

Hvad får omkostningerne til at stige ved en installation af Microsoft 365 Business Premium? Har du nogensinde spekuleret på hvorfor omkostningerne til installationen af

Hvad er Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) ?

Intune er skruet sammen til at gøre administrationen af den moderne arbejdsplads enkel og sørge for at din digital transformation bliver nemmere. Skab det mest produktive Microsoft 365-miljø, som brugere kan bruge