Hvad betyder det nye navneskift fra Office 365 til Microsoft 365 for dig?

Del indlæg

Del på email
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest

Dette indlæg viser dig, hvad den nye Microsoft-navneændring betyder for dig (hvis den betyder noget). Nu hvor Office 365 bliver til Microsoft 365, er der 3 ting, du skal vide. 

 

Office 365 ændrer navn! 

De fleste af os dødelige synes det er forvirrende og vanskeligt at holde styr på, hvad de forskellige Office-pakker kaldes og indeholder. Nu gør Microsoft det lidt lettere for os. 

I år (2020) ændrede Microsoft navnet på Office 365-pakker til små og mellemstore virksomheder. 

Microsoft har et stærkt fokus på Microsoft 365-produktet og fortsætter hele tiden sin innovation. De ønsker at få fokus lidt væk fra den traditionelle Office-pakke, som folk typisk forbinder med Word, Excel og PowerPoint og over til Microsoft 365, som indeholder rigtig meget mere end kun de velkendte kontorværktøjer. 

Microsoft 365 skal optimere IT til hele din virksomhed. For eksempel får du værktøjer til at sikre dine medarbejdere og interaktionsfunktioner, som du kender fra Microsoft Teams og SharePoint. For eksempel behøver du ikke mere tredjepartsværktøjer til at sikre brugeridentitet og enheder mod hacking. Alt dette er inkluderet i Microsoft 365.  

 

Så hvad blev de kaldt før, og hvad hedder de nu? 

Office 365 Business Essentials, der indeholder onlineversioner af Exchange-e-mail, OneDrive, SharePoint og Teams hedder nu Microsoft 365 Business Basic. Bemærk, at den hedder Basic, så dette er miniudgaven af tjenesterne og den mindste pakke, du kan købe. 

Den mest populære Office 365-pakke, der inkluderer både webversionen og desktop-applikationerne til de Office-tjenester, der tidligere hed Office 365 Business Premium, hedder nu Microsoft 365 Business Standard, så dette er sandsynligvis den mest almindelige og mest populære pakke til små og mellemstore virksomheder. 

Et hak op er Microsoft 365 Business, der har de samme applikationer som Office 365 Business Premiummed avancerede sikkerhedstjenester på toppen, det hedder nu Microsoft 365 Business Premium. Som en premium-pakke indeholder den et højt sikkerhedsniveau, som vil være i stand til at sikre både brugeridentitet for alle medarbejdere, med 2-faktor godkendelse, e-mail-beskyttelse osv. Samt enhedsstyring, som vil være i stand til at sikre både telefoner og computere. 

Så pakkerne kommer til at hedde Basic, Standard og Premium. 

 

Disse ændrer også navne 

De tre pakker er ikke de eneste der skifter navn, det gør Office 365 Business og Office 365 ProPlus også. De holdes lidt udenfor konseptet med “fra lille til stor”, men de vil også kommer ind under “Microsoft 365” paraplyen. 

Office 365 Business hedder nu Microsoft 365 Apps for business , mens ProPlus nu hedder Microsoft 365 Apps for enterprise . 

Der kan have været mange tekniske termer i rækkefølgen og navnene, men hovedsageligt skulle dette give bedre vejledning om pakkerne indhold, baseret på hvilket niveau du ønsker at nå. 

Det skal også nævnes, at Office 365-abonnementer ikke forsvinder fuldstændigt, kun abonnementer for små og mellemstore virksomheder. 

Det vil sige, at Office-abonnementerne under Enterprise- og Education-licenser forbliver som de er i dag. 

Nedenfor er en mere ordnet tabel, der forklarer navne ændringen:  

Office 365 Business Essentials  >>>  Microsoft 365 Business Basic 
Office 365 Business Premium  >>> Microsoft 365 Business Standard 
Microsoft 365 Business  >>> Microsoft 365 Business Premium 
Office 365 Business  >>> Microsoft 365 Apps for Business 
Office 365 ProPlus  >>> Microsoft 365 Apps til Enterprise 

   

Så hvad betyder det virkelig for dig?  

  • Først og fremmest vil det være lettere at huske, hvad pakkerne hedder, da alle er baseret på Microsoft 365. Det vil gøre det lettere at vide, hvilket niveau du er på fra Microsofts tjenester og sikkerhed, med en lille, mellemstor og stor pakke. 
  • Navneændringen har ingen indflydelse på prisen eller indholdet af den pakke, du allerede har. Programmerne vil være uberørte, og omkostningsbilledet vil være som før. 
  • Den største forskel mellem hvilken Microsoft-pakke du har er sikkerhed. Hvis du kører i dag på Microsoft 365 Business Standard , får du de traditionelle Office-programmer og Microsoft-tjenester, men ikke sikkerhedsværktøjerne. 

 

Denne service er ikke inkluderet i Microsoft 365 Standard 

  • Forbedret e-mail-sikkerhed mod phishing eller ondsindet e-mail 
  • 2-faktor godkendelse og betinget adgang, der gør det lettere for brugerne at være sikre mod identitetstyveri og hacking 
  • Sikring af alle enheder i virksomheden såsom pc, mobil og tablet, hvilket gør det vanskeligt at stjæle virksomhedsdata 

  

Anbefaler alle at opgradere til Microsoft 365 Business Premium 

Det er den mest overkommelige måde at få de bedste sikkerhedsløsninger og produktivitetstjenester fra Microsoft. 

Du kan spare en masse penge på at få alle de tjenester, der kommer med pakken, i stedet for at skulle købe disse separat fra en 3. parts leverandør. 

Med de inkluderede sikkerhedsværktøjer i Microsoft 365 Business Premium, stopper du effektivt det største sikkerhedshul du har – nemlig dine medarbejdere. 

Den bedste del af alt er måske, at brugerne ikke er nødt til at stole på kringlede og rodede systemer for at være sikre. Microsoft 365 Business Premium tager sig af medarbejdernes sikkerhed steroidsbuy i baggrunden og skaber ikke unødvendige hindringer i brugernes hverdag.

 

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini

SENESTE INDLÆG

Andre gode indlæg ...

Beskyt dig selv mod phishing

Beskyt dig selv mod phishing Phishing (engelsk, udtales “fishing”) er et angreb, som forsøger at stjæle dine penge eller din identitet ved at få

Hvorfor er der forskel i prisen?

Hvad får omkostningerne til at stige ved en installation af Microsoft 365 Business Premium? Har du nogensinde spekuleret på hvorfor omkostningerne til installationen af

Hvad er Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) ?

Intune er skruet sammen til at gøre administrationen af den moderne arbejdsplads enkel og sørge for at din digital transformation bliver nemmere. Skab det mest produktive Microsoft 365-miljø, som brugere kan bruge