5 sikre sommer tips

Her er 5 tips til at gøre din sommerferie mere sikker

Uanset om du skal på ferie, bo hjemme eller på arbejde, kan det være værd at tage disse 3 sikre sommertips i din bagage.

1. Trådløse netværk

Der er trådløse netværk på cafeer, hoteller og lufthavne. Her handler det om at være naturligt skeptisk når du benytter dig af disse “åbne” netværk.
Vær opmærksom på åbne trådløse netværk, de er måske ikke altid så sikre som de måske hævder de er. Vælg derfor et netværk, hvor du føler dig sikker, eller hvor du har tillid til leverandøren.

2. Brug dit mobilnetværket

Det bliver billigere og billiger at surfe på mobilnetværket – også i udlandet. Så hvis du er i tvivl om de tilgængelige wifi-netværk, kan du være på den sikre side og fortsætte med at surfe via dit mobilnetværk. Uanset om du har en telefon eller en bærbar computer. Hvis du ikke har et SIM-kort i din computer, kan du surfe på telefonen ved at dele internetforbindelsen.

3. Phising og scam e-mails

Sommeren er sæsonen for phishing og svindel på e-mail og SMS. Typisk er det svindel som involverer den administrerende direktør, finanschef eller andre nøglepersoner i din virksomhed som har “adgang” til penge og informationer.

Her kan du tage nogle forholdsregler og naturligvis altid være lidt mere skeptisk over for e-mails fra en kollega eller chef, der beder dig om at overføre penge eller foretage betalinger. Og hvis du er det mindste i tvivl, så henvend dig til afsenderen direkte eller tag en snak med dine kollegaer om det du er blevet bedt om.

Du kan læse mere på vores andet indlæg ‘Sådan afsløres online svindel’ her >> LINK

Her er et af de seneste forsøg fra en fusker, som forsøger at få dig til at trykke på den blå knap som så leder dig hen et sted hvor du vil blive bedt om at give dem info som de kan udnytte til at hæve penge eller på anden vis fuske med dine oplysninger >>

I dette eksempel kan man se de “røde lamper” lyse på flere ting. Afsender adressen er noget volapyk og sproget i mailen er også helt ved siden af. Men husk at mange fusker mails er utrolig godt lavede og de er ikke altid så gennemskuelige som denne her.

4. Opgrader eller tjek dit Office 365-abonnement

Som virksomhed kan i også få et tjek af jeres Office 365 abonnement og sikre at i har et svindelfilter aktiveret. Det vil forbedre jeres generelle sikkerhed og Microsoft har hele tiden fokus på den svindel der sker på internettet og arbejder meget hurtigt med at få lukket ned for kendte svindlere og deres forsøg på at narre virksomheder.

Sådan et “eftersyn” af dit abonnement kan du til enhver tid få gennemført af OneOffice og typisk koster det ikke meget at få denne ekstra sikkerhed – hvis det ikke allerede er med i dit abonnement, hvor vi så kan hjælpe med at få det sat op korrekt.
Her er et link hvor du kan læse mere om Microsoft ATP (Advanced Threath Protection) hos Microsoft > LINK

 

5. Sommerferie besked i Outlook

Det kan være en god ide at oprette en start- og slutdato for din feriemeddelelse så den automatisk udløber når du er retur igen.

Husk, at du i dette felt kan konfigurere, hvornår Outlook automatisk skal sende din feriebesked, og når Outlook skal stoppe med at sende automatiske svar igen.

Så glemmer du ikke at slå meddelelsen fra, så Outlook ikke sender feriebeskeder, når du er tilbage på arbejde

Dette indlæg er skrevet af Martin Kumini som du altid kan kontakte på mck@oo.dk eller 70211813 hvis du har spørgsmål til indlægget.

Martin Kumini